Nintendo Switch Pro: geruchten, specificaties, releasedatum en meer

Het is nog niet officieel bevestigd, maar dit is wat we weten over de krachtigere console.

Er is gefluisterd dat Nintendo aan een krachtigere versie van de Switch heeft gewerkt, door internet de Nintendo Switch Pro genoemd. Nintendo heeft het bestaan ​​van zo’n console niet bevestigd; Ze hebben het bestaan ​​van de Nintendo Switch Lite of het nieuwe Nintendo Switch-model echter ook lange tijd niet bevestigd. Ik weet het, ik zou absoluut graag enkele van de beste Nintendo Switch-games spelen op een meer geavanceerde console. Gelukkig is er genoeg informatie om ons te laten denken dat het inderdaad komt.

Update 6 januari 2020: De nieuwe Nintendo Switch-console komt mogelijk midden 2020 uit

Volgens de Taiwanese elektronicakrant DigiTimes komt er ergens in 2020 een bijgewerkt Nintendo Switch-model uit. Deze informatie moet zeker met een korreltje zout worden genomen, maar het is mogelijk dat dit de legendarische Nintendo Switch Pro zou kunnen zijn.

Wat is de Switch Pro?

Lang geleden in 2018 bracht The Wall Street Journal een artikel uit over toekomstige Nintendo Switch-versies. In het artikel stond dat Nintendo aan twee nieuwe Switch-apparaten werkte. Het internet heeft gespeculeerd dat een van deze apparaten een krachtigere versie van de Switch zou kunnen zijn en noemde het de “Switch Pro”. Sindsdien heeft Nintendo het nieuwe Switch V2-model en de Switch Lite onthuld. Gezien de eerdere praktijken van Nintendo, denken we nog steeds dat het gamingbedrijf van plan is om meer Switch-versies te maken.

Als er een Switch Pro in de maak is, heeft deze waarschijnlijk een krachtiger scherm en mogelijk enkele verbeterde prestatiemogelijkheden van de originele Switch. Dit zou het vooral bedoeld maken voor hardcore gamers die bereid zijn meer uit te geven voor een intense game-ervaring.

In oktober 2020 meldde het Economic Daily News dat Nintendo overweegt om hun Switch-consoles te upgraden met Mini-LED-panelen van de Innolux Corporation, een Taiwanese fabrikant. Dit nieuwe scherm zou in theorie worden vervangen door de huidige Sharp IGZO-schermen die momenteel door Nintendo worden gebruikt. Overschakelen naar dit nieuwe paneel kan de batterijduur van de switch verlengen en de kleurintegriteit verbeteren.

Noch Nintendo noch de Innolux Corporation gaven echter aan welke Switch-modellen de Mini-LED-schermen zouden krijgen. Het is mogelijk dat ze kunnen worden gebruikt voor de legendarische Switch Pro of een ander Switch-model helemaal. Aangezien alle rapporten suggereren dat Nintendo van plan is om in 2021 nog een Switch-console uit te brengen, is het logisch dat er een Switch Pro onderweg zou kunnen zijn.