Texas Holdem Pokerregels

Er zijn vier inzetrondes in Texas Holdem. Om een goede speler te worden, moet je elke ronde goed kunnen spelen en meer weten dan alleen de basis pokerregels.

De preflopronde

De eerste fase voordat er gemeenschappelijke kaarten worden gedeeld, wordt preflop genoemd. De kaarten worden eerst geschud en vervolgens met de klok mee onder de spelers verdeeld, één kaart voor één speler. Dit heet betten. Elke speler krijgt twee kaarten door middel van weddenschappen en ze worden met de beeldzijde naar beneden in een persoonlijke hand gehouden. 

Deze twee kaarten worden de Pocket Cards of de Down Cards of de Hole-kaarten genoemd. Elke speler kan de Big Blind inzetten, verhogen of folden met de klok mee, te beginnen met de speler die naast de Big Blind zit.

De flop

De dealer geeft weer een kaart en deelt vervolgens drie kaarten tegelijk met de afbeelding naar boven. Deze drie kaarten worden de Flop genoemd, terwijl de rest van de gemeenschappelijke kaarten gezamenlijk bekend staan als de Board. Elke speler kan callen, verhogen of folden in de tweede inzetronde, beginnend vanaf de linkerkant van de dealer.

De beurt

Vervolgens wordt de vierde kaart toegevoegd aan de gemeenschappelijke kaarten van de dealer, die de Turn wordt genoemd. Deze kaart wordt ook wel Fourth Street genoemd. Op dit punt is het spelpatroon hetzelfde, maar het inzetvolume wordt veel verhoogd.

De river

De dealer laat nu de vijfde kaart zien, de laatste heet de Fifth Street of de River. Nu je dit alles weet ben je bij klaar voor series op poker holland casino.

De show down

Nu laten de spelers hun beste hand zien samen met de gesloten kaarten en de combinatiekaarten. De speler die volgens de rangschikking van de pokerhanden de beste combinatie kan maken, wint de pot (de fiches uit het midden van de tafel). Onthoud dat om eerder naar de showdown te gaan, ten minste één van de spelers all-in moet zijn. 

Als er dan geen spelers met grotere fiches meer tegen elkaar spelen, draaien spelers hun kaarten open en zien ze alle vijf de gemeenschappelijke kaarten zonder te betten. 

Rangschikking

Het kennen van de juiste rangschikking van pokerhanden is van vitaal belang om online poker te spelen: 

  • Royal Flush – een combinatie van tien, boer, vrouw, heer en aas, allemaal van dezelfde kleur
  • Straight Flush – vijf kaarten van dezelfde reeks, opeenvolgend opgesteld
  • Four-of-a-Kind – Elke vier numeriek vermelde kaarten met 4 Azen als sterkste van allemaal
  • Full House – een combinatie van three of a kind en een pair in dezelfde hand
  • Flush – elke vijf kaarten van dezelfde reeks, zonder een bepaalde volgorde
  • Straight – Vijf kaarten van verschillende reeksen, opgesteld in een reeks
  • Three-of-a-Kind – Drie numeriek overeenkomende kaarten
  • Two Pair – verschillende paren in dezelfde hand en een oneven kaart
  • One Pair – Twee numeriek overeenkomende kaarten met drie oneven kaarten
  • High Card – de hoogste kaart (A) zonder bijpassende kaarten