Waarom gamen op een pc beter is dan op console

De een vindt het gamen op een game PC beter dan op een console, terwijl een ander hier juist het tegenovergestelde over denkt. Misschien heb je er zelfs een aantal tussen zitten die het gamen op zowel een game PC en console allebei helemaal top vinden. Wel een duur geintje is dat dan, maar dat zoeken ze zelf maar uit. In deze blog lees je dan ook waar jij het best op kunt gamen.

Beter gamen op een game PC

In principe ligt het bij jezelf wat jij het beste vindt, of het makkelijkst vind werken wanneer je aan het gamen bent. Toch is bewezen dat je het beste kunt gamen op een game PC in plaats van op een console. Maar waarom is dit dan? Nou een aantal redenen hiervan kunnen zijn

  • dat je zelf de prijs kunt bepalen. Dus wil je een hele dure game PC of een iets goedkopere? De prijs van een console zal namelijk nooit verschillen.
  • dat je kunt gamen met toetsenbord en controller. Wanneer je je toetsenbord even zat bent vanwege zoveel verschillende toetsen met verschillende handelingen, kun je makkelijk switchen naar controller.
  • dat je alle spellen kunt spelen in elk genre die uitkomt. Wanneer er een game uitkomt voor een ps4 of Xbox, heb je kans dat het alleen daarop te spelen is. Maar games voor PC zijn nooit speciale of aparte games en je kunt ze altijd spelen wanneer je maar wilt. Je hebt er zelfs niet speciaal een ps4 of Xbox voor nodig.

Veel games

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er op een game PC veel meer games te spelen. Dit is omdat eigenlijk alle games sowieso wel op de PC komen en anders wel ergens te downloaden zijn. Meestal wanneer een game uitkomt voor de PlayStation, kun je diezelfde game bijvoorbeeld niet spelen op de Xbox of Nintendo Switch. Als je een game PC hebt, heb je hier eigenlijk dus geen last van omdat alle games op de PC verkrijgbaar zijn. Wil je een nieuwe game kopen? Dan kan je dit doen bij verschillende (online) winkels, zoals bij de Ubisoft Store bijvoorbeeld. Je kunt hier namelijk alle games, voor elk platform krijgen en wanneer games nog uit moeten komen, kun je ze zelfs pre-orderen bij de Ubisoft Store.